În ultima vreme tot mai multe cazuri în care sunt implicaţii elevi sunt în atenţia opiniei publice, datorită indolenţei şi nepăsării cadrelor didactice sau a autorităţilor locale care răspund de şcoli.

img_121241Un astfel de caz s-a petrecut vineri, în prima pauză , la şcoala din satul Colţeşti, comuna vâlceană Alunu, unde un elev de clasa a VIII-a a murit după ce a căzut în fosa septică a şcolii. Acesta a ridicat capacul fosei vrând să arate colegilor că are forţă moment în care a alunecat în fosă, iar capacul a căzut peste el.

La venirea ambulanţei elevul era scos din fosa septică de către cei din şcoală, dar se afla în stop cardio-respirator. „S-a trecut la manevrele de resuscitare, care au durat 45 de minute, dar fără niciun rezultat. Copilul a fost declarat mort. Se pare că rănile suferite au fost incompatibile cu viaţa”, a spus Cătălin popescu, reprezentant ISU Vâlcea, după cum scrie romaniatv.net.

Cine se face oare vinovat de această tragedie cumplită? Să sperăm că nu tot mortul este devină. Mă gândesc că totuşi trebuia ca autorităţile ce răspund de şcoala respectivă să se asigure că tot ce aparţine acestei instituţii nu pune în pericol sănătatea sau viaţa elevilor.