Microsoft a lansat kitul pentru Windows Phone 8

Microsoft a lansat oficial San Francisco – 29 octombrie 2012, Software Development Kit (SDK) pentru Windows Phone 8, oferind piesa de final a ceea ce compania spune este un model de programare comună în toate din ultimele sale platforme OS și dispozitive.

Sursa foto: engadget.com

 

SDK este de aproximativ 1.6GB la download și necesită o versiune pe 64 de biți de Windows 8 pentru a rula. Acest pachet este o versiune a Microsoft Visual Studio Express gratuit 2012 IDE adaptat special pentru WP8, plus o versiune gratuită a Blend 2012 instrument de design UI, deși se poate integra, de asemenea, cu instrumente din Visual Studio 2012 complet Suite Professional.

Kit-ul include, de asemenea, o selecție de emulatoare Windows Phone bazat pe tehnologia Microsoft de virtualizare Hyper-V. Pentru a utiliza aceste componente, dezvoltatorii vor avea nevoie de dispozitive bazate pe procesoare AMD Opteron și procesoare Intel Core lansate în 2007 sau mai târziu.

Pe cale neoficială, telefoane cu acest software s-ar putea să ajungă și în România în următoarele zile sau săptămâni precum Lumia 920 sau HTC 8X, existând și un oarecare interes pentru ele.