O reţetă de spanac proaspăt

reteta-spanac-proaspatCă tot a venit sezonul spanacului, iată mai jos o reţetă de bucătărie în care foloseşti spanac prospăt, o legumă ce te atrage cu vitaminele şi gustul ei inconfundabil.

Ingrediente: 1 kg de spanac proaspăt, 2 fire ceapă verde, 2 fire usturoi, 1-2 liguri bullion, o lămâie, sare, piper,

Mod de preparare

Se curăţă şi spală spanacul foarte bine. Nu arunca cozile de la spanac deoarece acestea au foarte multe vitamine şi este păcat să le pierzi. Se taie doar la capăt puţin cât să fie curăţate.

Pune o oală mare cu apă la încălzit şi adaugă un vârf de sare. Când apa clocoteşte se pune spanacul, se opreşte focul la aragaz şi se pune capacul la oală. După un minut se întoarce spanacul şi se pune capacul la loc lăsându-l încă un minut. Se scoate spanacul opărit şi se trece printr-un jet de apă rece (acest proces îi va păstra culoarea verde), după care se scurge bine de apă şi se toacă fin.

Într-o craticioară medie, se căleşte în ulei două fire de ceapă verde şi două de usturoi tăiate fin la care se pune sare şi piper. După două minute se adaugă şi spanacul tocat. La acest conţinut se adaugă 1-2 linguri de bulion şi zeamă dintr-o jumătate de lamâie (depinde de fiecare cât de acrişor vrea să fie mancarea) , se amestecă uşor şi în circa minute spanacul este gata.

Poţi mânca spanacul astfel gătit cu un ou prăjit făcând astfel un gust nemaipomenit.

Poftă buna!