Pomelo – izvor de vitamine şi minerale

PomeloPomelo (Citrus maxima, Citrus Grandis) este cel mai mare fruct citric, originar din Asia de Sud-Est care se cultivă în Malaesia, China, Taiwan, Japonia, India, Indonesia, Noua Guinee, dar şi în zonele mai calde din America. Are forma unei pere uriaşe de până la 20 cm lungime,  de culoare galben-verzuie, cu coaja groasă de 1,5 cm, cu pulpa galbuie, acidulată şi uşor amară.

Pomelo este un adevarat izvor de vitamine şi minerale. Acest fruct este bogat în vitamina C, betacaroten, vitaminele B1, B2, B3, B5 si B9, acid folic, proteine, carbohidraţi, magneziu, potasiu, calciu şi alte minerale.

Acidul folic este una din vitaminele importante în diviziunea şi multiplicarea celulară din primele luni de sarcină, astfel consumul de suc de pomelo este indicat pentru gravide prevenind defectele de naştere.

Studiile au arătat că pomelo este un stimulator de excepţie al sistemului imunitar, are un puternic efect antioxidant şi optimizează secreţiile digestive.

Ca şi alte fructe crude, pomelo ajută la prevenirea hiperacidităţii provocate de consumul excesiv de carne, mezeluri, alimente fast-food.

Acest citric este tonic, antiseptic, un bun curăţitor de toxine pentru organism, benefic în cazuri de oboseală, insomnie, diabet, febră, dureri de gat şi cancer de stomac sau pancreatic.

Este foarte util în curele de slăbire, întrucat ţine de foame şi totodată stimulează descompunerea proteinelor şi a grăsimilor.

Coaja de pomelo conţine o cantitate ridicată de bioflavonoizi ce sunt eficienţi în stoparea răspândirii celulelor de cancer mamar prin descotorisirea organismului de excesul de estrogen. Este bogată în uleiuri esenţiale cu proprietăţi antibacteriene, antivirale.

Coaja se poate folosi pentru savoare în prepararea prăjiturilor, iar pulpa acestui fruct poate fi adugată în salatele de acest gen.

Consumul zilnic al acestui fruct este recomandat pentru o bună funcţionare a organismului.

Fie la micul dejun, fie la desert, pomelo ajută la menţinerea sănătăţii şi  creşterea rezistenţei organismului.

Pomelo se poate consuma şi sub formă de suc. Un pahar de suc de pomelo pe zi reprezintă energia de care ai nevoie.

27022012200  Pomelo  27022012201