Shopping-ul online este tot mai mult în interesul femeilor din România

cumparaturi_internet_1Un studiu calitativ realizat de Mediafax pe tema cumpărăturilor de produse pentru femei pe care acestea le fac pe internet, arată că româncele fac shopping online de cel puţin două sau trei ori pe lună . Conform rezultatelor acestui studiu, preferinţele femeilor cu vârsta cuprinsă între 20 şi 39 de ani în achiziţia de produse în mediul online sunt hainele, cosmeticele şi accesoriile. Ele fac din această activitate de cumpărare de produse de pe internet mai degrabă una de relaxare decât o necesitate în adevăratul sens al cuvântului. Câte dintre noi, femeile, nu au fost luate de valul shopping-ului şi ne-am trezit cu coşul de cumpărături plin?

Dar să vedem ce ne face să intrăm într-un magazin online pentru a face shopping. De cele mai multe ori femeile ajung pe un site de cumpărături la recomandarea prietenilor sau datorită preţurilor la produse, precum şi ca efect al experienţei anterioare de achiziţie de pe un anumit site. Un rol important în acest sens îl joacă şi facebook-ul şi alte reţele sociale ce sunt folosite ca mediu de promovare al magazinelor online pentru femei.

„În funcţie de comportamentul de achiziţie, femeile care cumpără frecvent produse de pe Internet se împart în două categorii. Consumatoarea îndrăzneaţă este cea care a încercat aproape tot şi îi place să testeze produse noi, iar consumatoarea conservatoare (clasică) este cea care consumă un produs dintr-o anumită gamă bine cunoscută care i-a câştigat deja încrederea şi foarte rar face rabat de la această practică de consum”, după cum scrie Mediafax.

Tu în care categorie de consumatoare te afli şi ce produse cumperi frecvent de pe internet?