Perioada creșterilor explozive la tablete a fost depășită: avansul pe plan mondial va fi de numai 7%, față de 52% anul trecut

Anul trecut piata mondiala a tabletelor a crescut cu 52,5%, insa anul acesta avansul va fi de numai 7,2%, spre 235 milioane unitati, estimeaza IDC. Mai mult, livrarile de iPad vor scadea pentru prima oara (cu 13%, spre 65 milioane unitati). Android domina piata, cu o cota de 68%, ceea ce inseamna 160 milioane tablete livrate anul acesta. Atuurile Android tin de diversitatea uimitoare de modele si de preturile foarte mici (chiar si de sub 50 euro). (sursa)

De ce tabletele nu mai sunt într-un „boom”? Explicațiile ar fi mai multe, însă cea mai evidentă este că oamenii le țin mai mult de 2-3 ani decât credeau producătorii, fiindcă nu au motive să le schimbe.

O altă explicație pentru scăderea vânzărilor la tablete este că acestea nu s-au devedit prea grozave pentru partea de business și nu au putut înlocui laptop-urile care s-au adaptat și au devenit mult mai performante.

Și nu în ultimul rând, tabletele nu mai sunt într-un „boom” deoarece smrtphone-urile sunt la modă în momentul de față. Sunt multe modele mari de smartphone care se apropie ca dimensiune foarte mult de o tabletă.

Desigur, până la urmă fiecare cumpărător urmărește să-și achiziționeze un device ce-i va fi folositor cel mai mult, dacă nu deține bugetul necesar pentru a-și lua tabletă, smartphone și laptop. Fiecare din aceste device-uri își au rolul lor în funcție de folosință.

Eu mi-am luat prima dată un smartphone, după care am constatat că mă obosește mult la citit și mi-am cumpărat o tabletă de 9,7 inch. Nimic de zis, pot citi pe ea fără nici o problemă și face multe alte lucruri pe care nu le puteam face pe smartphone. Dar nu a fost îndeajuns și mi-am cumpărat și un laptop.

Constatarea mea este că acasă folosesc cel mai mult laptop-ul dintre cele trei device-uri.

Voi ce a-ți alege dintre un smartphone mare, o tabletă și un laptop?